Menü

Együttműködés

vezérkép

Tisztelt pácienseink!

Nagyon fontos szempont, hogy mások érdekeit és előrejutásukat ne akadályozzuk, legyünk tekintettel embertársainkra, főleg ha az egészségük múlhat ezen alapvető emberi magatartásaikon. Ennek érdekében nagy tisztelettel kérek mindenkit az általunk kidolgozott együttműködésre illetve az alábbiakban leírtak elfogadására.

A mai világban megszokott a naptárvezetés. Mikor időpontot kérnek, különös tekintettel arra, hogy betegeinket 1,5-2 hónap után tudjuk felvenni, mindenképp rögzítsék időpontjaikat, hogy azok ne merüljenek feledésbe – pl. naptár, telefon, notesz, stb.

Semmilyen esetben sem használjanak papír cetliket kezelési időpontok rögzítésére, mivel a legtöbb esetben az ilyen típusú feljegyzések feledésbe merülnek vagy elvesznek, és ezzel kárt okozunk magunknak és másoknak.

Természetesen mi is megtesszük azt, hogy mivel a kezelés idejéig hosszú várakozási idő van, a kezelés időpontjáról pár nappal az esedékességük előtt emailben vagy sms-ben értesítjük Önöket, amire nagyon fontos, hogy visszajelzést kapjunk! Amennyiben nem érkezik válasz, úgy tekintjük, hogy problémájuk már megoldásra került, ezért nem kívánnak élni további lehetőségeikkel és töröljük előjegyzett időpontjaikat.

Aki a kezelésen úgy nem jelenik meg, hogy előre azt nem jelzi – de mivel bármilyen probléma közbejöhet az életünkbe – legutolsó lehetőségként, minimum az előjegyzett kezelési időtartamban semmilyen értesítés nem érkezik, abban az esetben végleg töröljük nyilvántartásunkból.

Amennyiben időpontot kért és feledés miatt nem tud megjelenni illetve nem tudja azt legalább 24 órával előre jelezni, úgy 30-40 időpontra váró betegünk esik el egy kezelés lehetőségétől. Erre az esetre rákényszerültünk annak bevezetésére, hogy ezekben az esetekben a pácienst várólistánkon az utolsó helyre soroljuk.

Számítunk a fent leírtak betartására és szíves együttműködésükre! Köszönjük!

"Meg kell látnunk, hogy hol veszünk rész mások vagy a saját énünk természetének megsértésében."

Az együttműködés kérő írásunkat a kezelések felépítésével folytatjuk a szoros kapcsolódás miatt.

A kezelések felépítése

A kezelések nyugodt körülményeinek megteremtéséhez, amely mindannyiunk érdekét szolgálja, hozzátartozik az is, hogy a páciensek - egymás idejét tiszteletben tartva pontosan megjelenjenek előjegyzett időpontjukra, illetve annak időtartamát szintén szem előtt tarják. Ennek köszönhetően megtartva a napi tervezett ritmusunkat mi is pontosan be tudjuk tartani a kezdések és a befejezések időpontjait, így lerövidül a páciensek várakozási ideje és könnyebben be tudják illeszteni napirendjükbe a kezelés időtartamát a hétköznapi programok közé.
A kezelésekre megbeszélt időpontra optimálisan 10 perccel hamarabb érdemes érkezni rendelőnkbe, ahol a váróban helyet tudnak foglalni, így a kezelés időpontjában be tudjuk szólítani.

A pszi-sebészeti kezelés esetében első alkalommal a leletek megtekintése, az előzetes beszélgetés és állapotfelmérés miatt legfeljebb 30 perc időtartam jut konzultációra, következő alkalmak esetében a konzultációkra szánt időtartam maximum 15 perc. A konzultációt közvetlen követi a kezelés, melynek időtartama 40-45 perc. Így a kezelés összesen legfeljebb 1 órás időtartamú. Amennyiben az előzetes konzultáció rövidebb ideig tart, a fennmaradó idő a kezelés időtartamához adódik, ha az érzékelések alapján is szükség van rá.

Ha a konzultációra előreláthatólag több megbeszélnivaló gyűlik össze, az alkalomra készülve pácienseinknek fel tudjuk ajánlani, hogy ha a kezelés előtt pár nappal emailben elküldik tapasztalataikat, kérdéseiket, arra írásban vagy a következő kezelés előtt lényegorientált választ kapnak. Ha ez nem megoldható vagy mindenképp hosszabb konzultációra van szükség, második lehetőségként szoktuk javasolni, hogy foglaljanak le 1,5 órás időpontot, amennyiben a recepción az időbeosztás megengedni.

Az ízületekkel, izmokkal összefüggésben lévő problémák kezelésére egyeztetett időpontok esetében a konzultáció két részletben történik: a kezelés előtt röviden, pár szóban, míg bővebben a kezelés alatt - mivel ennél a fajta kezelési módnál a kommunikáció nem befolyásolja a kezelés zavartalan menetét.

Az ilyen típusú kezelésekre 1 órára lefoglalt, vagyis 60 perces időtartamot nem meghaladó, illetve 1,5 órára lefoglalt, vagyis egy órát maximum 30 perccel meghaladó időpontokat szoktunk kiadni, mivel az előzőekben leírtak alapján bejegyzett kezelések közül esettől függően előfordulhat, hogy a kezelés rövidebb idő alatt is megoldható.
Példa legyen egy lumbágó: A várható kezelési ideje egy alkalomra 1 óra. Esetektől függően a kezelés 2-3 alkalom is szükséges lehet. De előfordulhat, hogy a problémát akár 15-20 perc alatt is megoldhatjuk: ebben az esetben is a lefoglalt időtartamot kell figyelembe venni. 

A fentiekben szereplők szerint telefonon keresztül tudnak felkeresni bennünket illetve időpontot egyeztetni hozzánk rendelési időben – szerda kivételével hétköznapokon 8-17 óráig a következő telefonszámokon: 1/709-2416, 30/427-7307

Kapcsolatfelvételhez rövid üzenetküldési lehetőségünk rendelési időn kívül is: Kapcsolatfelvétel>>>

Illetve email-címem, melyre leveleiket szeretettel várom: kissdferenc@egeszsegedert.hu

Köszönöm szíves együttműködésüket!
 

Kiss Ferenc, pszi-sebész

 



Cégadatok

Térkép

Elérhetőségek