Menü

 

Vastagbél betegségek alternatív kezelése

 

A fekélyes és krónikus vastagbélgyulladás és a Crohn-betegség: A bél rohamokban jelentkező, krónikus gyulladása. Két különböző kórkép, amelyeknek azonban sok közös vonása van. Mindkettő a belek ismeretlen eredetű, idült, gyulladásos megbetegedése. A tünetek is részben hasonlítanak egymásra, továbbá a vastagbél betegségek kezelése során is sok azonos hatóanyagot alkalmaznak. Mindkét betegség általában 15 és 30 éves kor között kezdődik, és egyforma gyakorisággal érintik a nőket és a férfiakat. Magyarországon összesen kb. 15-17000 ember szenved valamilyen gyulladásos bélbetegségben, a két betegség közül a fekélyes vastagbélgyulladás fordul elő gyakrabban.

Ma még a gyulladásos bélbetegségek kialakulásának pontos oka nem ismert. A kutatók örökletes, valamint a védekező rendszerrel kapcsolatos (immunológiai) tényezők szerepét valószínűsítik mindkét gyulladásos bélbetegség hátterében. Környezeti hatások és fertőzések szerepe sem kizárt. A tünetek fellángolásban betegség kialakulásában szerepet játszhat a beteg lelki állapota is.

A fekélyes vastagbélgyulladás miatt szenvedő betegek felénél kizárólag a vastagbél legutolsó szakasza és a végbél van gyulladásban. Viszonylag kevesebb betegnél a vastagbél egy hosszabb szakasza érintett, de a gyulladás ilyenkor is a végbéltől terjed folyamatosan a vastagbél vékonybélhez mind közelebbi területei felé. A vastagbél teljes hosszára kiterjedő gyulladás csak ritkán fordul elő. A gyulladás kizárólag a belek belső bélését alkotó nyálkahártya felszínét érinti, amelyen hámhiányok, fekélyek és tályogok alakulnak ki.

Corohn-betegség kezelése: A corohn betegségben szenvedőknél - ellentétben a fekélyes vastagbélgyulladás - a gyulladás az emésztőrendszer bármely szakaszát érintheti a szájtól a végbélig. A betegség kialakulásának leggyakoribb területe a vékonybél utolsó szakasza, valamint sokszor az ezt követő vastagbél rész is érintett. Jellemző az egészséges és a gyulladásban lévő szakaszok váltakozása. Ebben az esetben a tápcsatorna nyálkahártyájának nemcsak a felszínét, hanem teljes vastagságát érinti a gyulladás, sőt berepedések, fekélyes, hegesedés és szűkület is kialakulhatnak a belekben.
A pszi-sebész technikával kiváló és gyors, eredményeket lehet elérni vastagbél betegségek alternatív kezelése során.

 

A fekélyes vastagbélgyulladás és a Crohn-betegség alternatív kezelése: A bél rohamokban jelentkező, krónikus gyulladása. Kiss D Ferenc pszi-sebész terapeuta módszerével speciális étrend, diéták ajánlásaival eredményesen kezelhetőek a vastagbél gyulladásos betegségek. A vastagbélgyulladás regenerálódási folyamata jelentősen felgyorsul, ha a pszi-sebészeti kezelések alatt juttatjuk be a szervezetünkbe a megfelelő ásványi anyagokat, nyomelemeket és vitaminokat. Ezeknek a pontos mennyiségéről és összetételéről, saját magam gondoskodok. Kiss D Ferenc pszi-sebész terapeuta

 

Vastagbélpolip alternatív úton történő eltávolítása:

 

A vastagbél nyálkahártya sejtjeinek csomószerű kinövése a polip. A legtöbb polip ártalmatlan, de idővel egyes polipokban daganatos elfajulás következhet be.

Polip bárkiben kialakulhat, de vannak olyan életmódbeli tényezők, illetve öröklött hajlam, amely fokozza kialakulásának a kockázatát. A polip kezdetben nem okoz tüneteket.

 A polipoknak több típusa ismert. Az adenomatózus polipok fordulnak elő leggyakrabban, csak kis százalékban jellemző rájuk a daganatos elfajulás. A vastagbél kezdeti szakaszában elhelyezkedő lapos (sessilis) polypokat nehéz felismerni, a nagyobb kiterjedésűek gyakran válnak rosszindulatúvá. A gyulladásos vastagbélbetegségek (colitis ulcerosa és a Crohn-betegség ) kísérőjelensége lehet a gyulladásos polip. Ezekben az esetekben maga az alapbetegség számít kockázati tényezőnek a daganat kialakulása szempontjából.

 

 

Vastagbél daganat alternatív kezelése:

 

 

A vastagbélrákok, végbélrákok többsége az úgynevezett polipokból alakul ki. A polipok rákmegelőző állapotoknak tekinthetőek: önmagukban még nem jelentenek rosszindulatú elfajulást, később azonban vastagbélrák, illetve végbélrák alakulhat ki belőlük.
Korai stádiumban a vastagbélrák még nem okoz tüneteket, később viszont - a daganat helyétől függően - többféle tünetre lehet számítani. A vastagbélrák legjellemzőbb korai tüneteként a hasmenés és a székrekedés, valamint a véres széklet említhető.
 A vastagbélrák kimutatására többféle szűrővizsgálati módszer is létezik, ezek azonban nem egyforma megbízhatóságúak.

 

 

 Vastagbélrák alternatív kezelése:

 

A vastagbélrák pontos oka nem ismert. A tápcsatorna különféle rendellenességei különböző mértékben járulnak hozzá az utolsó szakasz betegségeihez, de általánosságban kijelenthető, hogy a krónikus vastagbél panaszok összegződve emelhetik a vastagbélbetegség kialakulásának esélyét. Fontos tehát, hogy a fogaktól a végbélig egyetlen emésztőrendszeri problémát se hanyagoljunk el, ne hagyjuk őket közvetlenül, főként a gyulladásos betegségeket.
 
A vastagbél krónikus gyulladásos betegségei – colitis ulcerosa és a Crohn – betegség – szintén fontos kockázati tényezőként szerepelnek a későbbi vastagbél és végbélrák kialakulásában. A legtöbb vastagbélrák, ezen két elváltozás nyomán alakul ki. Az egészséges emésztéshez a helyes táplálkozás is rendkívül fontos, hiszen a magas zsír – és kalóriatartalmú, ugyanakkor kevés rostot tartalmazó étrend – úgy tűnik – kedvez a rák kialakulásában. A belet érő káros hatások egy idő után, a korral is összeadódnak, leginkább 50 éves kor fölött nő meg a sejtek rákos elfajulásának esélye.
 
A vastagbél és a végbélrákok többsége része ún. polipból indul ki, ami a rákot megelőző állapotnak tekinthető. Az ebben a stádiumban felfedezett vastagbélbetegség szinte teljesen gyógyítható. A polipok nagy része véletlenszerűen fordul elő, de 2-3 %-uk kialakulásában örökletes tényezők is közrejátszanak. 
 

 

Esettanulmány megtekintése: Vastagbél daganat műtét utáni kezelése
Esettanulmány megtekintése: Vastagbélgyulladás kezelése
Esettanulmány megtekintése: Bélproblémák, daganat kezelése
Amikor a lélek még nem készült fel a gyógyulásra
Sok esetben betegségünk okozója.

 

 

 Cégadatok

Térkép

Elérhetőségek