Menü

Együttmûködés

vezérkép

Tisztelt pácienseink!

Nagyon fontos szempont, hogy mások érdekeit és elõrejutásukat ne akadályozzuk, legyünk tekintettel embertársainkra, fõleg ha az egészségük múlhat ezen alapvetõ emberi magatartásaikon. Ennek érdekében nagy tisztelettel kérek mindenkit az általunk kidolgozott együttmûködésre illetve az alábbiakban leírtak elfogadására.

A mai világban megszokott a naptárvezetés. Mikor idõpontot kérnek, különös tekintettel arra, hogy betegeinket 1,5-2 hónap után tudjuk felvenni, mindenképp rögzítsék idõpontjaikat, hogy azok ne merüljenek feledésbe – pl. naptár, telefon, notesz, stb.

Semmilyen esetben sem használjanak papír cetliket kezelési idõpontok rögzítésére, mivel a legtöbb esetben az ilyen típusú feljegyzések feledésbe merülnek vagy elvesznek, és ezzel kárt okozunk magunknak és másoknak.

Természetesen mi is megtesszük azt, hogy mivel a kezelés idejéig hosszú várakozási idõ van, a kezelés idõpontjáról pár nappal az esedékességük elõtt emailben vagy sms-ben értesítjük Önöket, amire nagyon fontos, hogy visszajelzést kapjunk! Amennyiben nem érkezik válasz, úgy tekintjük, hogy problémájuk már megoldásra került, ezért nem kívánnak élni további lehetõségeikkel és töröljük elõjegyzett idõpontjaikat.

Aki a kezelésen úgy nem jelenik meg, hogy elõre azt nem jelzi – de mivel bármilyen probléma közbejöhet az életünkbe – legutolsó lehetõségként, minimum az elõjegyzett kezelési idõtartamban semmilyen értesítés nem érkezik, abban az esetben végleg töröljük nyilvántartásunkból.

Amennyiben idõpontot kért és feledés miatt nem tud megjelenni illetve nem tudja azt legalább 24 órával elõre jelezni, úgy 30-40 idõpontra váró betegünk esik el egy kezelés lehetõségétõl. Erre az esetre rákényszerültünk annak bevezetésére, hogy ezekben az esetekben a pácienst várólistánkon az utolsó helyre soroljuk.

Számítunk a fent leírtak betartására és szíves együttmûködésükre! Köszönjük!

"Meg kell látnunk, hogy hol veszünk rész mások vagy a saját énünk természetének megsértésében."

Az együttmûködés kérõ írásunkat a kezelések felépítésével folytatjuk a szoros kapcsolódás miatt.

A kezelések felépítése

A kezelések nyugodt körülményeinek megteremtéséhez, amely mindannyiunk érdekét szolgálja, hozzátartozik az is, hogy a páciensek - egymás idejét tiszteletben tartva pontosan megjelenjenek elõjegyzett idõpontjukra, illetve annak idõtartamát szintén szem elõtt tarják. Ennek köszönhetõen megtartva a napi tervezett ritmusunkat mi is pontosan be tudjuk tartani a kezdések és a befejezések idõpontjait, így lerövidül a páciensek várakozási ideje és könnyebben be tudják illeszteni napirendjükbe a kezelés idõtartamát a hétköznapi programok közé.
A kezelésekre megbeszélt idõpontra optimálisan 10 perccel hamarabb érdemes érkezni rendelõnkbe, ahol a váróban helyet tudnak foglalni, így a kezelés idõpontjában be tudjuk szólítani.

A pszi-sebészeti kezelés esetében elsõ alkalommal a leletek megtekintése, az elõzetes beszélgetés és állapotfelmérés miatt legfeljebb 30 perc idõtartam jut konzultációra, következõ alkalmak esetében a konzultációkra szánt idõtartam maximum 15 perc. A konzultációt közvetlen követi a kezelés, melynek idõtartama 40-45 perc. Így a kezelés összesen legfeljebb 1 órás idõtartamú. Amennyiben az elõzetes konzultáció rövidebb ideig tart, a fennmaradó idõ a kezelés idõtartamához adódik, ha az érzékelések alapján is szükség van rá.

Ha a konzultációra elõreláthatólag több megbeszélnivaló gyûlik össze, az alkalomra készülve pácienseinknek fel tudjuk ajánlani, hogy ha a kezelés elõtt pár nappal emailben elküldik tapasztalataikat, kérdéseiket, arra írásban vagy a következõ kezelés elõtt lényegorientált választ kapnak. Ha ez nem megoldható vagy mindenképp hosszabb konzultációra van szükség, második lehetõségként szoktuk javasolni, hogy foglaljanak le 1,5 órás idõpontot, amennyiben a recepción az idõbeosztás megengedni.

Az ízületekkel, izmokkal összefüggésben lévõ problémák kezelésére egyeztetett idõpontok esetében a konzultáció két részletben történik: a kezelés elõtt röviden, pár szóban, míg bõvebben a kezelés alatt - mivel ennél a fajta kezelési módnál a kommunikáció nem befolyásolja a kezelés zavartalan menetét.

Az ilyen típusú kezelésekre 1 órára lefoglalt, vagyis 60 perces idõtartamot nem meghaladó, illetve 1,5 órára lefoglalt, vagyis egy órát maximum 30 perccel meghaladó idõpontokat szoktunk kiadni, mivel az elõzõekben leírtak alapján bejegyzett kezelések közül esettõl függõen elõfordulhat, hogy a kezelés rövidebb idõ alatt is megoldható.
Példa legyen egy lumbágó: A várható kezelési ideje egy alkalomra 1 óra. Esetektõl függõen a kezelés 2-3 alkalom is szükséges lehet. De elõfordulhat, hogy a problémát akár 15-20 perc alatt is megoldhatjuk: ebben az esetben is a lefoglalt idõtartamot kell figyelembe venni. 

A fentiekben szereplõk szerint telefonon keresztül tudnak felkeresni bennünket illetve idõpontot egyeztetni hozzánk rendelési idõben – szerda kivételével hétköznapokon 8-17 óráig a következõ telefonszámokon: 1/709-2416, 30/427-7307

Kapcsolatfelvételhez rövid üzenetküldési lehetõségünk rendelési idõn kívül is: Kapcsolatfelvétel>>>

Illetve email-címem, melyre leveleiket szeretettel várom: kissdferenc@egeszsegedert.hu

Köszönöm szíves együttmûködésüket!
 

Kiss Ferenc, pszi-sebész

 Cégadatok

Térkép

Elérhetõségek