Menü


A kismedencei gyulladás és a belsõ nõi nemi szervek fertõzései

A kismedencei gyulladásnak nevezzük a méhnyak (gennyes-nyákos méhnyak gyulladás), a méh (méhnyálkahártya-gyulladás), a petevezetõk (petevezetõ-gyulladás) illetve a petefészkek (petefészek gyulladás) fertõzését. Ezek a problémák mind eredményesen kezelhetõek a Fülöp-szigeteki pszi-sebészeti technika alkalmazásával. A kismedencei gyulladás általában szexuálisan aktív nõkben jelentkezik. Ritkán érinti az elsõ menstruáció elõtt álló leányokat, a terhes nõket illetve a menopauza után lévõ nõket. Fokozott a kockázat a 24 évnél fiatalabbak között, illetve azokban, akik nem használnak óvszert, vagy pesszáriumot, akiknek sok nemi partnere, nemi úton terjedõ betegsége vagy bakteriális hüvelygyulladása van, vagy akik méhen belüli fogamzásgátló eszközt (IUD) használnak.

A fertõzést általában - fõleg a közösülés során - a hüvelybe jutott baktériumok okozzák. A kismedencei gyulladás rendszerint a nemi úton terjedõ betegségek közül a gonorrhoeát (Neisserisa gonorrhoeae), vagy a klamídia (Chlamydia trachomatis) fertõzést kiváltó baktériumok okozzák. A baktériumok hüvelyöblítés, ritkábban szülés, vetélés vagy orvosi beavatkozás, például méhkaparás során is bejuthatnak a hüvelybe. A kismedencei gyulladás típusosan a méhnyakon és a méhben kezdõdik. Általában mindkét petevezetõ fertõzött, bár a tünetek az egyik oldalon rosszabbak lehetnek. A súlyos gyulladást leszámítva a petefészkek általában nem fertõzöttek.
 
 
Candida albicans gomba alternatív kezelése:
 
 A Candida albicans sarjadzógombák osztályának a leggyakoribb faja. Sok esetben a szervezet normál flórájában is megtalálható a bõrön, a szájüregben és a vastagbélben. Az egészséges emberek székletében akár 80%-ban is kimutatható a Candida albicans élesztõ gomba.
A Candida albicans az esetek nagy részében nem vált ki tüneteket, nem idéz elõ betegséget. A szervezet normál flóráját ugyanis baktériumok uralják, amelyek meggátolják a gombák nagyobb mértékû elszaporodását. Jól ismert azonban számos, Candida által kiváltott kórkép, amelyek elsõsorban azokon a testtájakon lépnek fel, ahol a gombák normális esetben is elõfordulnak. Ezek jól mûködõ immunrendszer mellett lokális fertõzést okoznak. Az egyik legközönségesebb kórkép a nõk nemi szerveit érinti, a szeméremajkak és a hüvely gyulladását okozza, sûrû fehér folyással és viszketéssel jár. Szintén gyakori a szájüreg candidiázisa, amely fehér telepek formájában jelenik meg általában csecsemõknél, kisgyermekeknél, illetve idõs, kivehetõ mûfogsort viselõ embereknél.
A bõrön és a nyálkahártyákon élõ Candida általában nem okoz súlyos kórképeket. Csökkent funkciójú immunrendszer esetén azonban a bélben tenyészõ Candida bekerülhet a vérkeringésbe, s az így kialakuló Candida-invázió számos belsõ szervet támadhat meg: tüdõ-, idegrendszeri, csont-ízületi és szemkárosodást, valamint endocarditist illetve Szívbillentyû- és szívbelhártya-gyulladást okozhat. Az AIDS-betegek egyik jellemzõ betegsége a nyelõcsõ candidiázisa. A legsúlyosabb Candida albicans gomba által kiváltott kórkép a szepszis, amikor az egész szervezetet elárasztja a kórokozó - súlyos, életveszélyes állapotot okozva. Candida albicans gomba által okozott panaszok rendkívül szerte ágazóak lehetnek. Ilyenen a székrekedés vagy hasmenés, vastagbélgyulladás, has és fejfájás, impotencia, prosztatagyulladás, fekélyes fájdalom, mellkasi égõfájdalomakne, éjszakai verejtékezés, tûrhetetlen viszketés, kellemetlen lehelet, végbélviszketés, égõ nyelv, fehér foltok a nyelven és a szájban, hüvelyváladékozás, hüvelygyulladás, vese- és hólyaggyulladás, ízületi gyulladás és gyakran még a depresszió is.
 
A pszi-sebészet által közvetített kifinomult, intelligens energiával kiváló eredményeket lehet elérni a Candida albicans alternatív kezelése során.
 

A húgyutak fertõzései a vesét a húgyhólyaggal összekötõ vezetékek (uréter), a hólyag és a belõle vizeletet a külvilágba vezetõ húgycsõ (uretra) részekbõl tevõdnek össze. Ha csak az alsó részeket (húgycsõ, hólyag) érinti a fertõzés, enyhébb fokú megbetegedés jön létre, súlyosabb, ha a fertõzés felterjed a vesékre is (vesegyulladás, vesemedence-gyulladás).

A méhpolip (orvosi: polypus uteri vagy endocervicalis polip) a méhnyálkahártyából kifejlõdött elváltozás. Ez a jóindulatú elváltozás egy húsos kinövés, ami a méhben található, és amelynek jelenléte a méh üregét deformálja, szûkíti és a méh szabályos mûködését akadályozza. Ennek köszönhetõ, hogy a polipok jelenléte meddõséghez, vagy daganat kialakulásához vezethet.

 

Menstruációs fájdalmak alternatív kezelése:
 
Vannak olyan nõk, akik számára a menstruáció lényegében fájdalommentes. Mások e köré tervezik havi elfoglaltságaikat. Bárhogyan is éljük meg a menstruációt, ez az élet minden nõt érintõ, természetes aspektusa. És mivel mindennapjaink része, fontos, hogy úgy érezzük: képesek vagyunk azt tenni, amit szeretnénk – anélkül, hogy menstruációs fájdalmak akadályoznának minket ebben.
Vannak, akiknél a menstruációs fájdalom olyan erõs, hogy a munkavégzést is gátolja. A menstruációs görcs jellemzõen tizenéves korban jelentkezik, és a még nem szült nõknél fordul elõ a leggyakrabban. Fõ tünete a havi vérzés idején (a vérzés megindulása elõtt néhány órával) jelentkezõ erõs, görcsös alhasi fájdalom, amelyet általános rossz közérzet, levertség, fáradtság, fejfájás, gyakori vizelési inger, hasmenés, hányinger és hányás is kísérhet, de ritkán akár ájulást is okozhat. A menstruációs fájdalmak a peteérés esetén jelentkezik, amit a menstruáció során felszabaduló prosztaglandinok okoznak. A prosztaglandinok méhösszehúzódást okoznak, csökkentik a méh véráramlását, és fokozzák a méh fájdalomérzõ idegvégzõdéseinek érzékenységét. A menstruációs fájdalom az alhasban jelentkezik, és a deréktájra vagy az alsó végtagokba sugározhat. A menstruációs fájdalom általában görcsös, változó intenzitású, de lehet tompa, állandó is.

 

A pszi-sebészet által közvetített energiával kiváló eredményeket lehet elérni a menstruációs fájdalmak alternatív kezelése során.
 
Pecsételõ és köztes vérzés alternatív kezelése
 
A két menstruáció között, a ciklus közepén jelentkezõ pecsételõ vérzést nevezik köztes vérzésnek. A pecsételõ vérzés összefügghet a stresszel, tablettaszedéssel, de akár hüvelygomba vagy hormonális zavar is kiválthatja.
Progeszteronhiány a pecsételõ vérzés hátterében
A pecsételõ vérzés, a barnás folyás hátterében legtöbbször progeszteronhiány áll, így a gyermeket tervezõ nõknél kiemelt jelentõséggel bír, hiszen hiányában a beágyazódás nehézségekbe ütközik, mert a méhnyálkahártya leválik. Nem hiába nevezik a terhesség hormonjának. A progeszteronhiány jellegzetes tünete a menstruáció elõtti pár napos –akár egy hetes- pecsételõ vérzés, mely ebben az esetben inkább barnás, mint vöröses színû. Azt azonban nem árt tudni, hogy az állapot gyakran nem önmagában fordul elõ, hanem más betegségekkel karöltve.
 
Kóros hüvelyi folyás alternatív kezelése
 
A kóros folyás hátterében szinte minden esetben gyulladás áll. Baktérium, protozoa, valamint gomba, ez a három fertõzésfajta teszi ki a hüvelygyulladás kb. 90%-át (A maradékot vírusfertõzések, valamint allergiás és kémiai gyulladások adják).
Azért fontos a kóros hüvelyi folyások kezelése, mert elhanyagolt esetekben a fertõzés a méhre és a petefészekre is kiterjedhet, idült kismedencei gyulladást, meddõséget, legrosszabb esetben nõgyógyászati rákot okozhat. Sohasem szabad elfelejtkeznünk arról sem, hogy kóros hüvelyi folyás esetén – amennyiben azt fertõzés okozta -, ellenõriztessük partnerünket is, hogy megelõzhessük a visszafertõzõdést, illetve a ping-pong effektust.
 
Hüvelyszárazság alternatív kezelése 
 
A hüvely bizonyos értelemben szinte sosem száraz, mivel el nem szarusodó mirigyhám béleli. Természetesen egy nõ életében vannak idõszakok, amikor a hüvely váladéktermelése eltér a normálistól - például a menstruációs ciklus idején -, és vannak életkorok, amikor teljesen természetes a hüvely szárazsága, mint a serdülõkor elõtt, illetve idõs korban.
A petefészekben található tüszõ és a mellékvesekéreg által is termelt ösztrogén legfõbb szerepe a nõi nemi jelleg kialakításában van, de ez a hormon felelõs azért is, hogy a méhnyálkahártya megfelelõen felkészüljön a petesejt fogadására a havi ciklus során.
És nem utolsó sorban a hüvely váladéktermelésének intenzitásában is szerepe van: minél több ösztrogén van jelen a szervezetben, annál több váladék termelésére képes a hüvely. Ha bármilyen olyan hatás éri a szervezetet, amelynek következtében az ösztrogén mennyisége csökken, az a hüvely csökkent váladéktermeléséhez vezethet.


A klimax alternatív kezelése folyamán alkalmazott pszi-sebészeti technika segítségével, nem csak a kellemetlen hatásokat és tüneteket lehet megszüntetni, hanem a klimax beköszöntésének idejét is lehet késleltetni, vagy akár egy bizonyos ideig visszafordítani, - ami történhet egy késõi gyermekáldás céljából is. Valamint megelõzhetõ a csontritkulás, szív-érrendszeri megbetegedések és az emlõrák kialakulásának veszélye is a pszi-sebészeti technika segítségével.

 

Petefészekciszta alternatív kezelése:

 

A petefészekciszta gyakori nõgyógyászati betegség, amely szerencsére ritkán okoz igazán komoly problémát. A ciszta jelenlétére általában a rendszertelen, kimaradó menstruáció hívja fel a figyelmet. A petefészekciszta kialakulásának hátterében számos tényezõ meghúzódhat, de gyakran lelki alapon fejlõdik ki: fokozott stressz, érzelmi változás okozza.

 

Petefészekciszta kialakulása:

 

A petefészekciszta egy folyadékkal telt hólyag, mely a szerv belsejében, illetve annak falán alakul ki. A petefészek normál esetben minden hónapban létrehoz egy tüszõt, amely az érõ petét veszi körül, és hormonokat termel.Amikor a petesejt kilökõdik, és elindul a petevezetéken át a méh felé, a tüszõ felszívódik - hiszen a továbbiakban nincs rá szükség.

Amennyiben nem kerül sor a petesejt kilökõdésére, a tüszõ úgynevezett funkcionális cisztává alakul, hormonokat termel és vérzési zavarokhoz, rendszertelen menzeszhez vezethet.Ez a petefészekciszták leggyakoribb formája, de léteznek még úgynevezett organikus petefészekciszták is.

 

Prosztatagyulladás (prosztatitisz) a prosztatamirigy fájdalmas duzzanata
 
Prosztatagyulladásnál a hólyag és medence izomzatának összehúzódása - fõleg a gáttájon (a herezacskó és a végbélnyílás közötti területen) - okozza a tünetek jelentõs részét. A prosztatagyulladás a gáttájék, a derék valamint gyakran a hímvesszõ és a here fájdalmával jár. Gyakori, sürgetõ vizeletürítést, valamint fájdalmas vagy égõ vizelést okoz. A fájdalom miatt a merevedés, és az ejakuláció nehézkessé, vagy még inkább fájdalmassá válhat. Székrekedés alakulhat ki, mely fájdalmas székletürítéshez vezet. Láz, vizelési nehézség, véres vizelet sokkal gyakrabban jelenik meg akut bakteriális prosztatagyulladásnál. Bakteriális prosztatagyulladás következménye a prosztata állományában kialakult gennygyülem (tályog) vagy mellékhere gyulladás (epididimitisz) lehet. Súlyosabb esetekben genny alakulhat ki a prosztatában, krónikus esetben akár nemzõképtelenséget is okozhat.  A prosztatagyulladás a legtöbb esetben hirtelen jelentkezik, gyorsan fellángol és gyors lefolyású. Érdemes minden esetben odafigyelni rá, mert komoly problémát okozhat a késõbbiekben.
 
A pszi-sebész technikával kiváló és gyors, eredményeket lehet elérni prosztatagyulladás alternatív kezelése során.
 
 
 
 Prosztatarák
 
A prosztatarák többnyire a prosztata (dülmirigy) külsõ felszínén fejlõdik ki. Ezért korai stádiumban nem okoz panaszokat. Elõre haladott állapotban azonban a rák oly mértékben kiterjedhet, és olyannyira megnövelheti a prosztata méretét, hogy beszûkítheti a húgycsövet.
Ha a rák tovább terjed a szervezetben, akkor áttétek képzõdhetnek a csontokban, elsõsorban az ágyéki csigolyák és a medence területén. A csont pusztulása nagyon fájdalmas lehet, és banális sérülések is csonttörést okozhatnak. Ha a prosztatarák az ágyéki és a medence környéki nyirokcsomókat is érinti, a lábakban és a herezacskóban folyadék gyûlhet fel. Továbbá gyakoriak az olyan rákos megbetegedésekre jellemzõ általános tünetek, mint a láz, az éjszakai izzadás, a levertség, a teljesítõképesség romlása és a súlyvesztés. A prosztata jóindulatú megnagyobbodása is a prosztata belsejébõl indul ki. A húgycsõ ilyenkor - nem úgy, mint a prosztatarák esetében - nagyon gyorsan szûkül be, és már a korai stádiumban jelentkeznek a vizeletürítési problémák.

 
A fent nevezett Fülöp-szigeteki pszi-sebész technikával eredményesen kezelhetõ a prosztatarák.
 


A kismedencei gyulladás pszi-sebészeti kezelése, a bakteriális hüvelygyulladás pszi-sebészeti kezelés, a gombás fertõzés és méh polip eltávolítása és a menstruációs fájdalmak végleges megszüntetése a fent leírt összes kismedencei betegségekre értendõ. Kiss D Ferenc pszi-sebész terapeuta módszerével speciális étrend, diéták ajánlásaival eredményesen kezelhetõek a kismedencei gyulladásos betegségek. A kismedencei kórós elváltozásai regenerálódási folyamata jelentõsen felgyorsul, ha a pszi-sebészeti kezelések alatt juttatjuk be a szervezetünkbe a megfelelõ ásványi anyagokat, nyomelemeket és vitaminokat. Ezeknek a pontos mennyiségérõl és összetételérõl, saját magam gondoskodok. Kiss D Ferenc pszi-sebész terapeuta.

Néhány esettanulmány:
Candida albicans gomba alternatív kezelése
Kismedencei gyulladások eredményes kezelésérõl.
Menstruációs problémák kezelése.
Méhpolip eltávolítása, pszi – sebészeti technikával
Menopauza alternatív kezelése
Petefészek gyulladás alternatív kezelése
Húgyhólyaggyulladás kezelése
Méhnyak rák alternatív kezelése
Visszajelzések
Sok esetben betegségünk okozója

 Cégadatok

Térkép

Elérhetõségek